Karate Kyokushin pentru copii

karate-sibiu-copiiArtele martiale sunt o metoda veche de antrenare a mintii, corpului si spiritului pentru a actiona ca si cum ar fi un intreg. Practicantii de arte martiale tind spre armonie, dar invata, de asemenea, tehnici eficiente de auto-aparare. Copiii care se implica in arte martiale au parte de beneficii in diverse domenii ale vietii.

Artele martiale dezvolta in copilul dumneavoastra focalizarea mentala, dandu-i posibilitatea de a se concentra pe o sarcina si de a o duce la bun sfarsit. Disciplina care se preda in dojo cu privire la echipament, obiceiuri si tehnici, se regaseste de multe ori si in alte domenii ale vietii, cum ar fi la scoala sau in treburile casnice.

Karate inseamna respect. Loviturile cu pumnul, cu piciorul, aruncarile, blocajele sunt pe planul doi fata de respectul aratat din momentul in care pasesti in dojo. Copiii invata sa salute maestrii fondatori precum si instructorii lor actuali. Ei invata, de asemenea, sa-i trateze pe ceilalti colegi asa cum ei la randul lor isi doresc sa fie tratati. Instructorii de karate pun accentul in mod regulat pe respect si isi instruiesc elevii sa practice respectul de sine, respectul fata de parinti, profesori si colegi cu fiecare ocazie.

Un copil care practica karate este, in general, un copil care are incredere in el. Practicarea unei arte martiale si sistemul de clasificare pe centuri ofera copilului obiective realizabile pe care le poate urma. Sentimentul de implinire simtit de un copil cand obtine o noua centura, adica stapaneste o noua tehnica il urmeaza oriunde ar merge.

Pe langa acestea, capacitatea de a te apara impotriva unui atacator iti da un sentiment de siguranta. Cele mai multe arte martiale folosesc autoapararea ca piatra de temelie a intregului program. Tehnicile variaza de la disciplina la disciplina, dar in mod sigur o data cu practicarea regulata, copilul va invata sa se apere intr-o varietate de moduri. In multe scoli de arte martiale se predau copiilor tehnici inteligente de a se apara in orice situatie pentru a-i ajuta sa evite probleme de acest gen.

In Sibiu, in cadrul Clubului Sportiv Terrasportika, se desfasoara antrenamente de arte martiale pentru copii incepand de la varsta de 6 ani, sub indrumarea lui Sensei Ovidiu Bastea. Stilul de arte martiale predat este Karate Kyokushin.

curs-karate-copii-sibiu

Video antrenament Karate Copii in sala

Video antrenament Karate Kyokushin in parc