Karate Kyokushin pentru adulti

karate-adulti-sibiu-kyokushinAntrenamentul din artele martiale este in esenta un proces de schimbare. O persoana slaba va deveni puternica, in timp ce o persoana puternica va invata sa-si controleze si sa-si valorifice forta sa. Un individ agresiv va invata auto-controlul, in timp ce o persoana pasiva isi va dezvolta increderea in sine si in abilitatile sale.

Practicarea artelor martiale iti aduce multiple beneficii. Cel mai evident beneficiu al practicarii artelor martiale este imbunatatirea conditiei fizice a organismului prin echilibrarea presiunii sanguine si a circulatiei, scaderea nivelului colesterolului si reducerea numarului de vizite la doctor si a cheltuielilor medicale. Muschii si incheieturile devin mai flexibile si creste rezistenta la lovituri. O data cu imbunatatirea conditiei fizice, la fel se va intampla si cu imaginea si increderea in fortele proprii, care se vor materializa printr-o atitudine mai pozitiva vizavi de viata.

Artele Martiale vor imbunatati atat capacitatea dumneavoastra de a va apara impotriva atacurilor fizice, cat si competenta in ceea ce priveste viteza, sincronizarea, constientizarea, mobilitatea si lovirea.

Este responsabilitatea tuturor instructorilor de a va invata nu numai tehnica, ci si atitudinea corecta, care este o parte integranta a artelor martiale.

In prezent, in orasul Sibiu sunt organizate cursuri de arte martiale, stilul Karate Kyokushinkai, atat pentru adulti cat si pentru copii sub indrumarea lui sensei Ovidiu Bastea.

Cursurile de autoaparare din Sibiu se adreseaza tuturor persoanelor dornice sa invete tehnici de aparare impotriva potentialilor agresori. Prin tehnicile si metodele studiate nu iti va mai fi frica daca cineva te va ataca pentru ca simturile si reflexele tale se vor ascuti. In acele momente vei fi pregatit si vei sti exact ce ai de facut si cum sa reactionezi. Cu cat tehnica este practicata mai mult cu atat corpul va deveni mai rezistent, mai tonifiat si mai pregatit.

Stilul de arte martiale predat, Karate Kyokushinkai se adreseaza persoanelor de toate varstele. Antrenamentele contin diverse exercitii: tehnica de baza, kihon, kata (forma de lupta cu un adversar imaginar), kumite (lupta cu partener) sau antrenamente la perne, palmare, sac, sparring.

Karate Kyokushin nu este doar un simplu sport, este un mod de viata, este o arta martiala complexa, a carei frumusete nu o puteti vedea decat venind la antrenament.

Salutul OSU folosit în Kyokushin inseamna supunere, recunoștință, perseverenta si mai presus de toate, respect fata de ceilalti.

Spiritul japonez este spiritul perseverentei. Daca pentru occidental este usor sa se opreasca atunci cand lucrurile devin dificile, in mod traditional japonezul stie doar ca trebuie sa persevereze. Cand ajungi la suferinta prin antrenament, nu este un semn ca trebuie sa te opresti, ci o ocazie de a te cali prin perseverenta.

Cel care traieste in spiritul OSU nu da importanta fleacurilor, ramanand calm in fata oricarei probleme; el este vigilent; viata lui se bazeaza pe cautarea adevarului; spiritul OSU si spiritul renuntarii la sine sunt sinonime; el ii respecta in mod firesc pe ceilalti, este politicos si prevenitor. El este modest si cauta doar intelepciune si vigoare, fiind constient ca toate celelalte sunt nimicnicii ! OSU !

curs-karate-adulti-sibiu

Video antrenament Karate Kyokushin – Tehnici de lupta