Pilates Sibiu

Motive pentru care sa incerci metoda Pilates:

  • creste tonusul muscular
  • reduce nivelul de stres
  • creste mobilitatea articulatiilor
  • imbunatateste circulatia si postura corpului
  • confera energie si vitalitate pentru intregul organism

Video Sedinta Pilates – instructor Ovidiu Bastea

Locatie:

Str. Hipodromului, nr. 3A, peste drum de clădirea Agenției de Mediu (sala de aerobic)

cursuri pilates sala transilvania sibiuFiecare dintre noi viseaza sa aiba un abdomen suplu, indiferent de conformatia corpului. Chiar daca dietele drastice ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus, nu intotdeauna avem si norocul sa aratam asa cum ne-am dorit, tocmai prin prisma faptului ca acestea nu modeleaza trupul.

Pentru tine si pentru noi s-a inventat Pilates – una dintre cele mai moderne si mai eficiente variante de remodelare a corpului. Pilates este o metoda de antrenament creata acum mai bine de 90 de ani de catre Joseph Pilates. Esenta exercitiilor este cresterea graduala, constanta, a dificultatii acestora. Se respecta astfel rezistenta individuala, fara a impune eforturi excesive. Vei dobandi tonus muscular, iti vei remodela forma feselor si vei descoperi ca poti avea un abdomen plat si poti corecta anumite probleme ale coloanei vertebrale. Aceste exercitii au un mare avantaj, pot fi practicate de oricine, indiferent de varsta, sex sau conditie fizica.

Pilates se concentreaza asupra calitatii miscarii si nu a cantitatii, ceea ce face sa ne simtim odihniti mai degraba decat obositi in urma unei sedinte de pilates. Pilates are o abordare echilibrata, astfel incat nici o grupa musculara nu este suprasolicitata si corpul functioneaza eficient.

In functie de obiectivele urmarite exercitiile de Pilates se impart in patru categorii:

  • Pilates pentru abdomen – exercitii dedicate tonifierii abdomenului si a taliei. Vei scapa de grasimea din jurul taliei rapid si vei obtine un abdomen plat si ferm.
  • Pilates pentru trunchi – exercitii menite sa iti transforme bratele si sa te ajute sa dobandesti un piept ferm si apetisant.
  • Pilates pentru picioare si fese – vei scapa de aripioarele de grasime, picioarele vor deveni mai subtiri si fesele vor capata o forma noua, foarte atragatoare si sexy.
  • Pilates pentru echilibrare corporala – secretul unui trup frumos este armonia musculara. Pentru a-ti desavarsi aspectul fizic, poti executa o serie de exercitii menite sa aduca exact acele detalii de care ai nevoie pentru a arata cu adevarat in forma.

Metoda Pilates se bazeaza pe trei concepte, care stau la baza tuturor exercitiilor. Primul lucru pe care trebuie sa il inveti este respiratia si postura corecta. Inspiri pe nas si expiri pe gura. Ritmul trebuie sa fie constant, intotdeauna corelat cu miscarea. Este foarte important sa executi exercitiile corect. Trebuie sa incordezi usor abdomenul, indreptand spatele. Relaxeaza umerii si impinge bazinul usor in fata, prin incordarea feselor.

In al doilea rand, exercitiile pentru zona abdominala se executa cu spatele si abdomenul bine incordate. Vei alterna mereu repetari scurte si rapide cu miscari lente si concentrate. Spatele trebuie mentinut drept si barbia scoasa din piept pentru a respira corect.

Nu in ultimul rand, exercitiile pentru picioare si zona pelviana trebuie executate intotdeauna cu fesele usor incordate. Vei mentine astfel coloana vertebrala intr-o pozitie neutra.

Respectand aceste principii, Pilates a evoluat in directii foarte diferite – de la o serie de exercitii de intretinere si remodelare corporala, la o forma de vindecare a leziunilor coloanei vertebrale, de la programe de sport pentru gravide, la programe de ameliorare a artritei.

Foto Sedinta Pilates –  Sibiu

Foto Sedinta Pilates cu Mingi de Fitness