Istoric Tae Bo

billy-blanks-256x300Billy Blanks este creatorul Tae Bo, sistemul revolutionar de fitness numărul unu în America. Billy a devenit în 1975 primul Campion Atletic Amator al Americii, titlu pe care l-a castigat apoi de cinci ori, obtinând nivelul sapte la centura neagră în Tae Kwon Do si centuri negre în 5 alte stiluri de arte martiale.
A fost de sapte ori campion mondial la karate si a antrenat echipa de karate a SUA, obtinand 36 de medalii de aur in competitii internationale. Blanks a inventat Tae Bo în anul 1989 când a avut ideea de a face miscari în stil Tae Kwon Do pe ritmul muzicii. A predat primele cursuri in garajul locuintei sale din Los Angeles. De atunci, metoda sa s-a raspandit peste tot în lume, dar Blanks inca mai preda patru cursuri pe zi. Antreneaza sezonier trupele militare ale SUA aflate în deplasari in Irak, Bosnia, Kosovo, Sarajevo, Grecia, Africa, Germania si Italia.

Primele exercitii Tae Bo au aparut in anul 1989 cu scopul de a oferi practicantilor de box metode noi de intarire a musculaturii. In anii ’90, exercitiile Tae Bo au prins contur si au fost promovate prin vanzarea de video-uri ce suprindeau in totalitate caracterul exercitiilor Tae Bo. Tot in anii ’90 exercitiile de Tae Bo s-au raspandit si in randul celebritatilor, Paula Abdul fiind prima vedeta care l-a angajat pe Blanks pentru a-i dezvalui secretele ascunse ale renumitelor exercitii de fitness Tae Bo.

In prezent, foarte multe sali de fitness si gimnastica propun miscari asemanatoare cu celebrele exercitii Tae Bo, dar exista si sali de gimnastica dedicate in totalitate programelor Tae Bo.