Step Aerobic Sibiu

step aerobic sibiu

Clubul Sportiv Terrasportika Sibiu ofera cursuri de Step Aerobic in combinatie cu miscari de Tae Bo.

Aceasta forma de antrenament este una din cele mai întâlnite forme de aerobic. Stepul aerobic este modul cel mai eficient de a te menține în forma, de a avea un corp frumos, suplu și tonifiat. O sedinta consta în adaptarea mai multor exerciții aerobice pe o platforma (numita stepper). Folosirea acestei platforme în timpul antrenamentului ajuta la intarirea muschilor picioarelor, ai coapselor, cât și la intarirea sistemului cardiovascular. Stepul aerobic se bucura de popularitate de aproximativ 20 de ani, fiind descoperit de către Gin Miller în anul 1989. Este practicat în egala măsura, atât de câte bărbați cât și de către femei. Antrenamentul este dinamic si energic, sedinta fiind executata pe ritmul muzicii.

 

Cum se desfășoară ora de step aerobic?
Fiecare antrenament începe cu o ușoară încălzire de câteva minute. Partea activa din antrenament consta în creșterea intensitatii efortului, fiind executata o coregrafie corespunzatoare, compusa din pași diversi obtinandu-se astfel, mai multe serii de exerciții care necesita un efort mai mare sau mai mic. La sfârșitul sedintei au loc exercitiile de relaxare și streching.

Beneficiile sedintelor de Step Aerobic
– dezvolta masa musculara și întărește articulatiile
– tonifica musculatura soldurilor, contribuie la arderea grasimilor oferind o slabire rapidă și sănătoasă
– întărește mușchii picioarelor, fesieri, coapsele și soldurile
– ajuta la flexibilitate
– îmbunătățește sistemul respirator și cardiovascular

Sfaturi pentru imbunatatirea sedintei de aerobic
– Pășește pe platforma cu toată talpa piciorului, cât mai în centru, pentru a evita supraincarcarea tendonului Ahile
– Se coboară de pe platforma cu vârful piciorului, iar genunchii vor fi ușor flexibili, evitandu-se astfel incordarea articulatiilor.

Pentru eficienta maximizata in cadrul clubului nostru exercitiile de Step Aerobic se combina cu miscari de Tae Bo.

Ești adeptul stilului de viața sănătos? Vrei sa ai un corp de invidiat, plin de sănătate și vitalitate? Te așteptam cu drag în Sibiu, la Clubul Sportiv Terrasportika, pe Str. Hipodromului, nr. 3A, peste drum de clădirea Agenției de Mediu.

Video Sedinta Step Aerobic – Tae Bo Mix

Foto Sedinta Step Aerobic – Tae Bo Mix – Sibiu