Medalii obtinute la UWK

UWK campionatRomânia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de karate WUKF pentru pentru cadeți, juniori și seniori, prima ediție a Campionatelor Mondiale Unificate United World Karate (UWK), de la Koper (Slovenia), în perioada 12-18 octombrie.

Delegația României a încheiat cu un bilanț de 28 de medalii de aur, 28 de argint și 22 de bronz, potrivit unui comunicat remis AGERPRES, devansând în ierarhia finală Italia, 27-26-24, Brazilia, 9-15-10, SUA, 9-5-10, Slovenia, 8-8-4, etc. Competiția, la care au participat 43 de țări de pe cinci continente, cu 1.358 de sportivi, este prima încercare de unire a celor mai importante federații de karate din lume.

Conducerea FRK WKC mulțumește tuturor antrenorilor, sportivilor și nu în ultimul rând părinților, suporterilor și sponsorilor care au contribuit ca țara noastră să ocupe locul întâi la primul Campionat Mondial Unificat UWK, în confruntarea celor trei discipline — Karate General, Karate Tradițional și Karate Contact.

”Sperăm ca această competiție mondială, la care s-au aliniat federații mondiale ca WUKF, WFF, ITKF, WUKO, IKOK, va duce acest sport în atenția forurilor olimpice și va face ca și sportul karate — unificat sub umbrela UWK — să poată accede la Jocurile Olimpice”, a declarat purtătorul de cuvânt al FRK WKC, Constantin Andrei.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir)

Sensei Ovidiu Baştea a participat la 1st United World Karate Championship, ȋn Koper, Slovenia, alături de delegaţia de Karate Contact a României. A concurat la secţiunea KATA VETERANS, unde a obţinut locul 1.